Fit Cake Blog
forbes.pl
Gastronomia zdrowieje
Data: 10.06.2020
Ponad 80 tysięcy polskich franczyzobiorców toczyło w ostatnich miesiącach zaciętą i nierówną batalię o przetrwanie. Koronawirus szczególnie mocno dotknął branżę gastronomiczną. Próbę tę pomyślnie przeszły te marki, które oferowały unikalny produkt i potrafiły szybko dostosować system franczyzowy do nadzwyczajnych warunków. Dobrze poradziły sobie też firmy oferujące zdrową żywność.

franchising.pl
Opis systemu franczyzowego
Fit Cake to rewolucja w cukiernictwie. Jedyne miejsce, w którym zjesz deser bez wyrzutów sumienia i bez przybierania na wadze! 🙂 To jedyna i największa sieć „niecukierni.pl ” w Polsce . Specjalnie dla was, do każdego ciasta/ ciastka/ batonika dołączamy informację żywieniową, na której znaleźć można skład, kaloryczność oraz rozkład makroskładników. Nasze słodycze są nie tylko zdrowe, ale również smaczne i z pewnością biją na głowę swoich niezdrowych „przodków”, którym mówimy raz na zawsze stanowcze „nie”.
e-restauracja.com
Sieci gastro tworzą własne aplikacje do zamówień online
Data: 25.06.2020
Aplikacja działa od maja. Dzięki takiemu rozwiązaniu mamy całkowitą kontrolę nad tym, jak wygląda zamawiarka, możemy szybko wprowadzać zmiany, promocje, modyfikować ustawienia – mówi Rafał Kościuk, współwłaściciel liczącej 14 lokali sieci Fit Cake produkującej zdrowe słodycze, w tym ciasta bez cukru i bez glutenu oraz wegańskie lody.

wyborcza.pl
Białystok. Oferta wegańskich lodów jest duża. Które wybrać?
Data: 15.06.2020
Skupiliśmy się na tych klasycznych, które zwykle są trudniej dostępne dla osób z celiakią, na diecie bezmlecznej czy bezglutenowej. Etykieta naszych lodów wegańskich to 5, do 7 składników. Bazą jest mleko ryżowe lub kokosowe. Nie stosujemy sojowego, bo wiele osób ma na soję uczulenie. Do tego dodajemy naturalne, niskokaloryczne słodziki – erytrol i ksylitol. Używamy tylko roślinnych tłuszczów. Smak uzyskujemy przez naturalne dodatki świeżych truskawek lub pasty z orzechów – mówi Ewelina Choińska z Fit Cake.
kurier poranny
Pierwsza polska “niecukiernia” działa w Białymstoku i trafiła już do 14 miast
Data: 01.06.2020
Ewelina Choińska i Rafał Kościuk zdecydowali się na uruchomienie w Białymstoku wytwórni słodkości idąc na przekór tradycyjnym przyzwyczajeniom Polaków.

franchising.pl
Fit Cake: czas na lody bez cukru
Fit Cake to koncept oparty na sprzedaży słodyczy bez cukru i glutenu oraz bez złych kalorii. Firma powstała w 2016 roku, dziś pod tym szyldem działa 13 placówek, z czego większość na licencji.
Swoim franczyzobiorcom Fit Cake zaproponował w tym roku rozszerzenie asortymentu o lody bez cukru, glutenu, laktozy oraz o obniżonej kaloryczności. Fit Ice Cream, bo tak nazywa się koncept lodowy, nie występuje jako samodzielny biznes, ale jest uzupełnieniem oferty Fit Cake.
– Fit Ice Cream to odpowiedź na potrzeby naszych klientów. Wielu z nich nie może jeść cukru lub produktów z laktozą i glutenem, a inni po prostu dbają o formę i świadome odżywianie. Jest to też pomysł na uatrakcyjnienie oferty, szczególnie w sezonie letnim – mówi Rafał Kościuk, twórca marki Fit Cake.
napisz. zadzwoń. przyjdź.
Skontaktuj się z nami
nazwa firmy
4 YOU Sp. z o.o.
adres
CH Park, lok. 117-118
ul. św. Rocha 31
15-879 Białystok
telefon