Mieszanki do słodkich wypieków

MIESZANKA DO PIZZY KETO

Keto: Mąka lniana, błonnik owsiny bezglutenowy, błonnik bambusowy, łuska babki jajowatej, substancja spulchniająca (węglan sodu), guma guar, sól himalajska
1. Przygotuj 210ml gorącej wody, 8g oliwy, opcjonalnie dla smaku 2g drożdży instant lub świeżych, 1 łyżkę octu lub soku z cytryny. 2. Wodę wlej do miski, dodaj oliwę i opcjonalnie drożdże oraz mieszankę sypką.
3. Wymieszaj
4. Odstaw ciasto na ok 10 minut do wiązania następnie dodaj ocet lub sok z cytryny i wyrabiaj aż ciasto zbije się w kulę
5. Przełóż ciasto na wysmarowaną tłuszczem blachę o średnicy 30cm 6. Rozprowadź ciasto dłońmi lub rozwałkuj. Zawiń brzegi na boczne ścianki blachy.
7. Wstaw do nagrzanego piekarnika do 200*C i piecz 20 min używając termo-obiegu.
8. Na wypieczone ciasto wyłóż składniki i zapiekaj 10 min

Na 100 g produktu:
649 kJ/ 158 kcal
T: 6g
W: 2g
B: 8g

KETO BROWNIE

To mieszanka do samodzielnego wypieku domowego keto ciasta. W jej skład wchodzi najwyższej jakości mąka kokosowa, mąka migdałowa, erytrytol (erytrol) i kakao. W opakowaniu, w osobnym woreczku dołączyliśmy bogaty w MCT olej i miąższ kokosowy (pasta, mus kokosowy). Mieszankę miąższu i oleju łączymy z wrzącą wodą i intensywnie miksując doprowadzamy do postaci kremu kokosowego (gęste mleczko kokosowe). Do kremu wystarczy dodać sypką zawartość opakowania oraz 3 jaja. Potem dokładnie zmiksować, można też dodać ulubione orzechy i bakalie. Po kilku minutach masa jest gotowa do wypieku. Wystarczy wstawić do nagrzanego piekarnika, piec przez 25 minut i dietetyczne brownie jest gotowe.

Składniki: olej kokosowy, erytrytol, miąższ kokosowy, kakao odtłuszczone, mąka kokosowa, mąka migdałowa, substancja spulchniająca (soda oczyszczona), naturalny aromat waniliowy, sól himalajska różowa.

Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna: 1216 kJ (292 kcal)
Tłuszcz: 27g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 21g
Węglowodany: 16g
w tym cukry: 2g
w tym poliole: 14g
Błonnik: 6g
Białko: 8g
Sól: 0,7g

MIESZANKA DO KETO GOFRÓW

Orzechowe gofry z niskim IG, idealne dla osób które ograniczają spożycie węglowodanów. Gofry po wypieczeniu maja jedynie 5 g węgli w 100 g produktu. Mieszanka stworzona z masła orzechowego oraz mąk naturalnie bezglutenowych. Szybki i łatwy sposób na przygotowanie apetycznego śniadania lub deseru.

Gofry niski IG na bazie orzechów, bez zbóż, bez nabiału i dodatku cukru 220g z których przygotujesz 6 porcji. W opakowaniu znajdziesz mieszankę mąk oraz dodatkowy woreczek wypełniony olejem kokosowym.

Składniki: miazga z orzechów arachidowych, olej kokosowy, mąka z orzechów włoskich, erytrytol, mąka łubinowa, substancja spulchniająca (soda oczyszczona), naturalny aromat waniliowy, sól himalajska różowa.

Dodatkowo będziesz potrzebować: 2 jaja, łyżkę octu lub soku z cytryny/ limonki i 70 ml wody

Wartości odżywcze w 100g / w porcji 55g:
Wartość energetyczna: 1433 kJ (344 kcal) / 788 kJ (189 kcal)
Tłuszcz: 28g / 16g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 12g / 7g
Węglowodany: 10g / 5g
w tym cukry: 2,3g / 1g
w tym poliole: 6g / 3g
Błonnik: 3,5g / 2g
Białko: 15g / 9g
Sól: 0,6g / 0,3g