Ciasteczka maślane

27,00 

Kategoria:

Opis

Bezglutenowa mieszanka do wypieku ciastek maślanych KETO
Składniki: mąka migdałowa, erytrytol (substancja słodząca), mąka kokosowa, inulina, cynamon cejloński, sól kłodawska.
Produkt bezglutenowy. Produkt może zawierać alergeny: orzechy. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

Sposób przygotowania:

  1. Przesyp mieszankę do miski.
  2. Dodaj 1 jajko i 100 g roztopionego, przestudzonego masła.
  3. Mieszaj łyżką, a następnie zagnieć rękami.
  4. Ciasto rozwałkuj na cienki placek pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia i wycinaj foremką dowolne kształty. Ciastka można też formować w rękach.
  5. Ciastka układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  6. Piecz przez 12-15 minut w temperaturze 180°C.

Wartość odżywcza w 100 g gotowego produktu*:
526 kcal T: 40 g W: 24 g Błonnik: 9 g B: 11 g Sól: 0,3 g