Mieszanki do słodkich wypieków

WEGAŃSKIE PANCAKES

Składniki ze świata superfood dobrane tak aby uzupełniać białko, błonnik oraz redukować węglowodany. Pancakes są całkowicie wolne od nabiału, glutenu, cukru i GMO dla osób odchudzających się, uprawiających sport lub na dietach zdrowotnych. Wyjątkowo wartościowe ale i ekonomiczne- zawartość opakowania wystarczy wymieszać z wodą, usmażyć i komponować z ulubionymi dodatkami np. smarowidłami bez dodatku cukru z naszej linii Fit Cream oraz udekorować owocami. Prawdziwa bomba wartości odżywczych.

Składniki: mąka owsiana bezglutenowa, skrobia z tapioki, mąka kokosowa BIO, miąższ kokosowy BIO, mąka z cieciorki, mąka lniana, substancja słodząca: erytrol, substancja spulchniająca: soda oczyszczona, kurkuma, sól himalajska różowa, naturalny aromat waniliowy.

23% składników z rolnictwa ekologicznego; Certyfikacja: PL-EKO-07

Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna: 747 kJ (179kcal)
Tłuszcz: 6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4 g
Węglowodany: 27 g
w tym cukry: 1,8 g
Błonnik: 5,2 g
Białko: 7 g
Sól: 0,2 g

NALEŚNIKI PROTEINOWE

Naleśniki Proteinowe polecane są dla sportowców, którzy mają zwiększone zapotrzebowanie na białko. Mieszanka naleśnikowa nie zawiera glutenu, jest więc też odpowiednia dla osób z nietolerancją glutenu. Naleśniki Proteinowe są również fajną, pełnowartościową alternatywą dla dzieci oraz osób, chcących po prostu włączyć zdrowsze produkty do swojej diety.

Do przygotowania naleśników proteinowych będzie potrzebne mleko lub napój roślinny w wersji bez laktozy, woda (najlepiej gazowana), 2 jajka, oraz 2 łyżki oleju.

Składniki: mąka z cieciorki, mąka ziemniaczana, mąka ryżowa, erytrytol, guma guar, substancja spulchniajaca (soda oczyszczona), sól himalajska różowa.

Indeks Glikemiczny: 52

Wartości odżywcze w 100g / w porcji 55g:
Wartość energetyczna: 1215 kJ (289 kcal) / 401 kJ (95 kcal)
Tłuszcz: 13g / 4g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 8g / 3g
Węglowodany: 36g / 12g
w tym cukry: 4g / 1g
w tym poliole: 4g / 1g
Błonnik: 2g / 0,7g
Białko: 10g / 3g
Sól: 0,8g / 0,2g